Смесете всички сухи съставки в купа, след което прибавете маслото, яйцата, лимоновата кора и ванилията. Меси се, докато се получи гладко тесто.
Увийте готовото тесто в домакинско фолио и го оставете да почине и стегне в хладилника до следващия ден.
Ако не разполагате с достатъчно време, оставете тестото да почине в хладилника за поне 2 часа.
Разточете отпочиналото тесто парче по парче с помощта на валяк за тесто и изрежете с любимите си формички за бисквити. Поставете готовите форми върху лист за печене, застлан с хартия за печене.
Изпечете във фурната за около 7 минути на 170 °C. Веднага след изпичането извадете бисквитите от горещата плоча за печене, за да предотвратите потъмняването им. Подредете парчетата бисквити едно върху друго, след като изстинат.
След това просто намажете отделните парчета с любимото си сладко. Обикновено за тези бисквити, които сами по себе си са много сладки, се препоръчват по-кисели видове, като например сладко от ягоди или касис.
Можете да добавите още захар преди сервиране.
Снимка: В кухнята със Зуз