Black Friday | До 60% отстъпка за 40 000+ артикула →
Black Friday | Всеки ден нови топ намаления →
20 Лв за ВасРегистрацияВходКошницаMenu

Сладкиши с конфитюр: рецепта и съвети как да ги печете и съхранявате

Една класика, която не бива да липсва на коледната трапеза - бисквитите Linzer. И не е изненада, че ще се харесат на почти всички и придадат на дома ви аромат на ванилия.

Така че изпробвайте рецептата за Linzer бисквитки и се вдъхновете от нашите съвети за приготвянето и съхранението им.

Съставки за тестото

  • 500 г пресято обикновено брашно
  • 330 г охладено масло
  • 160 г пресята пудра захар
  • 4 г бакпулвер
  • ½ шушулка ванилия или 7 г ванилова захар
  • 1 яйце
  • ½ ч.л. лимонова кора

Съставки за пълнежа

  • за предпочитане домашно сладко

Приготвяне на тестото

Смесете всички сухи съставки в купа, след което прибавете маслото, яйцата, лимоновата кора и ванилията. Меси се, докато се получи гладко тесто.

Увийте готовото тесто в домакинско фолио и го оставете да почине и стегне в хладилника до следващия ден.

Ако не разполагате с достатъчно време, оставете тестото да почине в хладилника за поне 2 часа.

Изпичане и сглобяване на бисквитките

Разточете отпочиналото тесто парче по парче с помощта на валяк за тесто и изрежете с любимите си формички за бисквити. Поставете готовите форми върху лист за печене, застлан с хартия за печене.

Изпечете във фурната за около 7 минути на 170 °C. Веднага след изпичането извадете бисквитите от горещата плоча за печене, за да предотвратите потъмняването им. Подредете парчетата бисквити едно върху друго, след като изстинат.

След това просто намажете отделните парчета с любимото си сладко. Обикновено за тези бисквити, които сами по себе си са много сладки, се препоръчват по-кисели видове, като например сладко от ягоди или касис.

Можете да добавите още захар преди сервиране.

Съвети за печене на бисквитки Linzer

  • Винаги използвайте масло, тъй като то не съдържа вода, която може да повлияе на формата на бисквитките по време на печене.
  • Бисквитите Linzer са един от по-крехките видове бисквити. Затова маслото и яйцата трябва да бъдат охладени.
  • Обработвайте тестото бързо, за да не се затопли маслото, което би повлияло на консистенцията на тестото.
  • Следете бисквитките, за да не изгорят. Цветът им трябва да е сравнително светъл.
  • Можете също така да измайсторите шарки върху тестото, за да създадете по-интересни бисквитки.

Съвети как да съхранявате бисквитките

  • Съхранявайте ги в кутия за храна, застлана с хартия. Преди да затворите капака, също покрийте бисквитите със салфетка или кухненска хартия.
  • Съхранявайте в неотоплявано помещение, за предпочитане в килер.
  • Оставете бисквитките да се стегнат поне една-две седмици.

Снимка: В кухнята със Зуз