1. Измийте цвеклото, отрежете краищата му от двете страни, без да отстранявате кожата.
2. Капнете олио върху фолиото, поставете цвеклото, посолете и поръсете с черен пипер.
3. Увийте добре цвеклото във фолиото и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около един час.
4. След като се изпече, оставете цвеклото да се охлади и обелете кожата.
5. Нарежете цвеклото на кубчета и направете пюре до получаване на гладка смес.
6. В купа смесете обикновеното брашно, яйцата, жълтъка, солта, пюрето от цвекло и го обработете до получаване на гладко тесто.
7. Увийте тестото в найлоново фолио и го оставете да почине на стайна температура в продължение на два часа.
8. Използвайте машина за оформяне на паста или точилка, за да разточите тестото на тънък лист.
9. Изрежете сърцата.
10. За да приготвите пълнежа, смесете рикотата, пармезана. Нарежете мащерката на малки парченца и я добавете към плънката.
11. Използвайте сол и черен пипер, за да овкусите плънката.
12. Поставете една чаена лъжичка от плънката в центъра на тестото и залепете с другото тесто.
13. Варете във вряща вода, докато равиолите изплуват. Оставете ги да се варят за няколко секунди и ги извадете.
14. Разтопете маслото в тиган за около три минути, когато започне да мирише, добавете листата градински чай, нарязани на малки парченца, посолете.
15. Залейте готовите равиоли с цвекло с маслено-градинския сос и поръсете с натрошените орехи.