Съставките за тестото трябва да са на стайна температура преди приготвянето му.
1. Смесете брашното, бакпулвера и солта. Във втора купа разбийте първо маслото и постепенно добавете захарта. Продължете да разбивате, докато обемът на маслото и захарта почти се удвои.
2. След това добавете яйцата едно по едно и отново ги разбийте в тестото.
3. Накрая добавете кората и сока от портокала, семената от ванилията, сухите съставки и млякото. Разбъркайте до получаването на гладко тесто.
4. Изсипете тестото в намаслена пекарна с форма на сърце (не е необходимо да я посипвате с брашно) и печете в предварително загрята фурна на 170 °C за около 50-55 минути на програма с горещ въздух.
5. Оставете изпечения сладкиш да изстине напълно.
Ако не разполагате с форма за печене във формата на сърце, изпечете кръгла и квадратна торта. И двете обаче трябва да са с еднакъв диаметър. След като се изпече и изстине, разделете кръглата торта на две. След това съединете страните на квадратния блат, за да образувате форма на сърце.
1. В купа смесете всички съставки за крем № 1 и ги разбийте добре. Във втора купа смесете сладкото от ягоди с ликьора.
2. За крем № 2 първо разбийте маслото. В идеалния случай използвайте кухненски робот с приставка за разбиване и разбивайте на средна скорост в продължение на поне 10 минути.
3. След това добавете захарта, кората и замразените ягоди на прах и отново разбивайте на средна до висока скорост в продължение на поне още 10 минути. Крем № 2 е готов, когато значително увеличи обема си, изсветлее на цвят и захарта се разтвори по време на разбиването. Ако все още усещате захарни кристали, когато го опитате, разбийте още малко.
1. Ако е необходимо, отрежете горната част на корпуса, за да направите повърхността равна. След това разрежете корпуса на тортата наполовина и използвайте горната част като основа. Горната част на тортата "Свети Валентин" ще бъде частта от корпуса, която се е допирала до дъното на формата за торта по време на печенето. Така ще получите идеално равна повърхност.
2. Първо намажете първата част на корпуса на торта "Свети Валентин" с мармалад и ликьор и сметана №1. Внимателно поставете втората половина на корпуса върху този слой и леко го притиснете надолу.
3. Накрая намажете цялата торта, включително и страните, с по-дебел слой крем №2.
4. Преди да сервирате, украсете с пресни плодове, ядливи цветя и леко поръсете с пудра захар.
Сервирайте тортата за деня на влюбените на следващия ден и я оставете да престои известно време на стайна температура, преди да я поднесете.
Подкрепата на либидото ви в Деня на влюбените съвсем не е нещо лошо. Може би храни с предполагаемо афродизиачно действие. Не можем да гарантираме 100% ефективност, но те определено ще поглезят вкусовите ви рецептори.
Снимки: Моника Конова