Този чугунен тиган е подходящ за използване във фурната, на всички видове котлони, включително индукционни, на скара и на директна топлина. Чугуненият тиган се нагрява равномерно от всички източници, по цялата повърхност и запазва натрупаната температура за много дълго време. Във фурната той се запържва красиво от всички страни. Чугунените тигани са чудесни за бавно печене при по-ниска температура, но можете да ги нагрявате и до висока температура (до 250°C), когато печете месо от нулата. Емайловата повърхност е инертна, което означава, че не реагира с киселинни или алкални храни и следователно не влияе на вкуса или качеството на приготвяната храна. Друго предимство на този материал е неговата устойчивост на надраскване и много дълъг живот.
Можете да миете съдовете в съдомиялна машина, но ръчната им поддръжка е толкова лесна, че вероятно ще предпочетете този метод на миене, който ние също препоръчваме, вместо миенето в съдомиялна машина. Ръбът на съда без покритие е обработен с ядивно масло, така че се предотвратява появата на ръжда. Ако е необходимо, съдът може да се окачи.