Приготвянето на кафето по подходящ начин прилича на свещен ритуал. За такъв ритуал обаче е необходимо да разполагате и с подходящо оборудване.
Мока-чашата на италианската компания Brandani ще бъде особено ценена от тези, които ценят вкусното кафе и спестяването на време за приготвяне.
Как да приготвяме кафе в мока кана?
1. Пригответе прясно смляно кафе. Колкото по-свежо е то, толкова по-добро е вкусовото изживяване.
2. Напълнете филтъра в средата на съда с кафе. Винаги го пълнете до ръба или до ръба. Подравнете кафето, но не го насилвайте.
3. Налейте прясна, в идеалния случай предварително загрята вода на дъното на съда за мока.
4. Завинтете плътно двете части на мока-каната една към друга.
5. Поставете каната на котлона и я оставете да заври, докато чуете съскащ звук. Поставете чайника и се наслаждавайте на всяка глътка.