Bonami адвент календар | Открийте днешната отстъпка →
20 Лв за ВасРегистрацияВходКошницаMenu

Великденска рецепта за джинджифилови сладки с перфектна глазура

Мислите ли какво да поднесете за Великден? Може би сладки великденски бисквитки. Трябва само да ги изпечете няколко дни предварително, защото според рецептата на кулинарната блогърка Катерина Ясек те ще станат меки за нула време.

Не е нужно дори да се притеснявате за украсяването им. Благодарение на нашите съвети за украса, това ще бъде съвсем лесно.

Съставки за великденски джинджифилови бисквитки

  • 500 г обикновено брашно
  • 130 г пудра захар, пресята
  • 130 г размекнато масло
  • 115 г мед
  • 8 г бакпулвер без фосфати
  • 3 чаени лъжички качествена подправка джинджифил
  • 2 яйца със стайна температура
  • 1 супена лъжица какао
  • 1/2 чаена лъжичка сода за хляб

Съставки за глазурата от яйчен белтък

  • 1 яйчен белтък
  • 160 г пресята пудра захар
  • 5 капки лимонов сок

Приготвяне

1. Поставете всички съставки за бисквитките в купата на кухненски робот и оставете тестото да се обработва за около 10 минути.

2. Увийте готовото тесто в домакинско фолио или восъчна кърпа и го охладете в хладилника за поне 2 часа, но за предпочитане за една нощ.

3. След това извадете тестото, оставете го да се отпусне малко за около 20 минути и върху набрашнена повърхност го разточете с помощта на точилка до дебелина около 5 мм.

4. Загрейте предварително фурната до 180 градуса. Използвайте горното и долното отопление с горещ въздух.

5. Сега използвайте формичките за великденски сладкиши, за да направите желаните форми в тестото. Ако не сте уверени в украсяването, най-лесната форма, която може да направите, е яйце.

6. Прехвърлете изрязаните великденски бисквитки върху лист хартия за печене и печете в продължение на 8 - 10 минути. Внимавайте да не загорят!

7. Оставете готовите джинджифилови бисквитки да се охладят и ги прехвърлете върху решетка, за да се охладят. Украсете ги за предпочитане на следващия ден.

8. Пригответе глазурата. Първо пресейте добре захарта, за да не образува бучки в глазурата и да не запуши декоратора.

9. Разбийте захарта, лимоновия сок и белтъка в купа с помощта на дървена лъжица, за да постигнете гладка консистенция.

10. Поставете сладкарската торбичка във висока чаша, прегънете краищата над ръба на чашата и напълнете с глазурата. Украсете по желание.

Съвети от Bonami за перфектната глазура от яйчен белтък за декорация на меденки

  • Белтъците трябва да са на стайна температура, преди да се смесят със захарта. Затова ги оставете за известно време върху кухненския плот.
  • Винаги използвайте фина захар за глазурата. Тя няма да образува бучки.
  • Снежнобелият цвят на глазурата се гарантира с добавянето на няколко капки лимонов сок, който винаги се прекарва през сито.
  • Не се опитвайте да си улесните работата, като разбърквате глазурата с кухненски робот. Просто разбърквайки на ръка, ще избегнете задържането на въздух, което би накарало глазурата да се разпадне.
  • Правилната гъстота на глазурата е, ако се образува връх, когато се извади бъркалката. В никакъв случай глазурата не трябва да се разпада.
  • За да се запази правилната консистенция и цвят, глазурата не трябва да влиза в контакт с метален предмет.
  • Тъй като тя има склонност да се сгъстява, работете с нея бързо. Разпределяйте я в торбичката на по-малки порции. Поставете неизползваната глазура в хладилника.
  • За да предотвратите втвърдяването й в купата, я покрийте с влажна кърпа.
  • Използвайте глазурата още същия ден.

Торбичка за декорация на бисквитки от джинджифил

  • Изберете здрави торбички с остри ъгли, които са идеални за отрязване на накрайника.
  • Сгънете ъглите на торбичката върху бурканчето и го напълнете с глазура. Запечатайте торбичката, след което отрежете ъгъла, за да направите възможно най-тънкия отвор.

Съвети от Bonami за декориране на великденски сладкиши

  • Независимо дали предпочитате декоратори, торбички или шишенца, уверете се, че дупката е възможно най-малка.
  • Нанесете глазурата върху бисквитките, както бихте положили връвчица.
  • Когато нанасяте глазурата, не опирайте ръката си на масата.
  • Можете също така да образувате капки. Първо оформете точка и бавно я разтеглете.
  • За да глазирате по-голяма площ, разредете глазурата с капка вода и я нанесете върху бисквитките с помощта на четка или клечка за зъби.
  • Преди да оцветите по-големи площи, първо нарисувайте контур върху бисквитката и го оставете да изсъхне. След това запълнете центъра.
  • Най-лесният начин за декориране е с помощта на валяк, с който притискате желания дизайн върху тестото, преди да го изрежете.

Как да съхранявате бисквитките, за да запазите мекотата им

  • Поставете готовите бисквити в хартиена кутия, застлана с хартиени кърпи.
  • Складирайте кутията в хладно и леко влажно помещение. Килерът или балконът са идеални.