1. Поставете всички съставки за бисквитките в купата на кухненски робот и оставете тестото да се обработва за около 10 минути.
2. Увийте готовото тесто в домакинско фолио или восъчна кърпа и го охладете в хладилника за поне 2 часа, но за предпочитане за една нощ.
3. След това извадете тестото, оставете го да се отпусне малко за около 20 минути и върху набрашнена повърхност го разточете с помощта на точилка до дебелина около 5 мм.
4. Загрейте предварително фурната до 180 градуса. Използвайте горното и долното отопление с горещ въздух.
5. Сега използвайте формичките за великденски сладкиши, за да направите желаните форми в тестото. Ако не сте уверени в украсяването, най-лесната форма, която може да направите, е яйце.
6. Прехвърлете изрязаните великденски бисквитки върху лист хартия за печене и печете в продължение на 8 - 10 минути. Внимавайте да не загорят!
7. Оставете готовите джинджифилови бисквитки да се охладят и ги прехвърлете върху решетка, за да се охладят. Украсете ги за предпочитане на следващия ден.
8. Пригответе глазурата. Първо пресейте добре захарта, за да не образува бучки в глазурата и да не запуши декоратора.
9. Разбийте захарта, лимоновия сок и белтъка в купа с помощта на дървена лъжица, за да постигнете гладка консистенция.
10. Поставете сладкарската торбичка във висока чаша, прегънете краищата над ръба на чашата и напълнете с глазурата. Украсете по желание.