Преди да започнете, извадете маслото от хладилника поне 20 минути предварително, за да може да омекне.
В купа смесете сухите съставки, т.е. пресятото брашно, захарта, содата за хляб, подправката джинджифил и какаото.
След това добавете яйцата, размекнатото масло и меда.
Смесете ги до получаването на тесто. Ако използвате кухненски робот, използвайте бъркалка за месене и оставете тестото да се обработва поне 5 минути, за да се получи еднородна смес.
Увийте готовото тесто в домакинско фолио и го оставете да почине в хладилника за една нощ. Ако бързате, оставете тестото да престои в хладилника поне 4 часа.
Загрейте фурната до 170°C.
Разделете охладеното тесто на отделни парчета. Разточете ги с помощта на точилка на лист с височина около 0,5 см. Използвайте любимите си форми за бисквити ги поставете върху хартия за печене.
Печете в продължение на 8 до 10 минути при 170°C.
Непосредствено след като ги извадите от фурната, намажете горещите бисквити с разбит жълтък, за да ще придобият приятен блясък. Оставете ги да се охладят върху метална решетка. След като изстинат, започнете да ги украсявате.
Пригответе глазурата.
На първо място пресейте добре захарта, за да не се образуват бучки в глазурата, които биха запушили уреда за шприцоване.
Използвайте кухненска шпатула, за да разбиете захарта, лимоновия сок и белтъка в купа до получаване на гладка консистенция. Винаги разбърквайте съставките ръчно, миксерът ще вкара въздух в тях и глазурата ще се разпадне.
В допълнение, глазурата от яйчен белтък не трябва да влиза в контакт с метален предмет, за да запази цвета и консистенцията си. Тя не бива да се разтапя в чинията и трябва да образува върхове, когато се отстрани шпатулата.
Напълнете торбичката за шприцоване с глазурата и украсете по желание.
Винаги покривайте купата с неизползвана глазура с влажна кърпа, за да не се втвърди глазурата.
Глазурата има тенденция да се сгъстява, затова я дозирайте на малки порции. Можете също така да напълните няколко торбички за пипети. Междувременно съхранявайте неизползваните торбички в хладилника.
Винаги използвайте глазурата в същия ден.
Снимка: В кухнята със Зуз