4 палачинки - можете да използвате остатъците или да направите нови палачинки
4 яйца
сирене чедър за заливката
Приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса, като нагрявате отгоре и отдолу. Застелете тава с хартия за печене.
Нарежете гъбите и ги запечете в маслото. Когато водата се изпари, добавете пресования чесън и спанака. Овкусете със сол и разбъркайте. Когато спанакът се сготви, подправете с черен пипер и индийско орехче.
Разпределете зеленчуците върху палачинките, но не чак до краищата, тъй като ще сгъвате палачинките от четирите страни към центъра. Посипете с настъргания кашкавал и направете дупки в центъра на плънката, за да разбиете яйцата.
Печете палачинките, докато белтъците се запекат, около15 - 18 минути, в зависимост от фурната.
Съвети на Матея за сервиране: Най-добри са, когато са още топли, но впечатляват и когато са охладени.