Black Friday | До 60% отстъпка за 40 000+ артикула →
Black Friday | Всеки ден нови топ намаления →
20 Лв за ВасРегистрацияВходКошницаMenu

3 рецепти за коледни сладкиши без печене: класическа веган рецепта без глутен

Елате да направим коледни сладки заедно. Изпробвахме три варианта на рецепти за коледни топчици без печене и имаме идеи с какво да ги поръсите.

Коледни сладки без глутен и без печене

Съставки

  • опаковка кондензирано мляко
  • чаша кокосови стърготини
  • 2 супени лъжици разтопено масло

    Приготвяне

    1. Оставете малко кокосови стърготини настрана и смесете останалите съставки в тесто.
    2. Сложете тестото в хладилника да се охлади.
    3. Оформете топчета и ги поръсете с кокосови стърготини. Можете да скриете вътре ядка или шам фъстък.

Веган непечени сладки

Съставки

  • 1 чаша фурми без костилки
  • 1 чаша ядки
  • 1 чаша кокосови стърготини
  • щипка канела

    Приготвяне

    1. Накиснете фурмите предварително в гореща вода, най-добре за поне два часа. Зависи колко са твърди.
    2. След като омекнат, ги сложете в блендер с останалите съставки, за да оформите тесто.
    3. Направете от него топчета и ги поръсете с кокосови стърготини, какао или ядки.

Непечени сладки с ром

Съставки

  • 200 г масло
  • 250 гр. детски бисквити
  • 100 г пудра захар
  • кафяв ром на вкус
  • 100 г какао
  • 50 г кокос за поръсване

    Приготвяне

    1. Настържете или натрошете в блендер бисквитите и към тях добавете размекнатото масло, какаото, захарта и рома.
    2. Смесете всичко, за да оформите гладко тесто. Оставете тестото да изстине.
    3. Оформете топчици и ги поръсете с кокос.
Съвет: Ако искате топчетата да са с еднакъв размер, претеглете отделните парченца тесто с кухненска везна.

Съвети какво да опаковате и как да украсите непечени коледни сладки

Опитайте други опции, за да получите различен външен вид на неизпечените сладки.

  • Използвайте естествен хранителен оцветител. Оцветете кокоса в различни цветове (розово, синьо, зелено) според вашия вкус. Това може да се направи с курукума, матча, сок от цвекло или боровинки.
  • Зелените настъргани шамфъстъци изглеждат чудесно.
  • Смилете плодове - например ягодите или малините имат отличителен цвят. А също и страхотен вкус.
  • Добавете макове, които са синьо-сиви на цвят и добавят интересна текстура.
  • В случай на основа от фурми, сусамовите семена са подходящи.
  • Вземете разнообразие от захарни поръски.
  • Настържете шоколад – млечен, черен и бял за различни нюанси.
  • Полейте топчетата с разтопен шоколад. Ще получите различен вид и по-сладък вкус. Например, в комбинация с кокос, шоколадът е идеален.