Намажете формата с масло и я посипете с брашно.
В купа за смесване сложете жълтъците, яйцата, настърганата кора и захарта. Загрейте купата на водна баня над тенджера с гореща вода и бъркайте, докато сместа достигне 55°C.
Разбийте в блендер или кухненски робот до получаването на гъста и пенеста смес. Бавно добавете брашното и бакпулвера, като разбърквате. Когато сместа стане еднородна и гладка, добавете захаросаните плодове, боровинките и на самия край - разтопеното и охладено масло.
Изсипете тестото в подготвената форма и го разпределете равномерно. Печете при 170 °C за около 40 минути.
Преди да извадите тортата от фурната, я проверете с дървено шишче. Когато се извади от тестото, дървеното шишче трябва да е сухо.
След като се изпече, оставете да се охлади във формата за няколко минути, след това извадете върху метална решетка и оставете да се охлади напълно.
В съд загрейте сметаната до 60°C, добавете я в купата с нарязания шоколад и разбъркайте, докато се получи гладка глазура.
Поставете тава за печене и в идеалния случай решетка под кейка, за да го повдигнете, след което започнете да заливате. Украсете горната част на плодовия сладкиш с останалите боровинки и захаросани плодове.