Black Friday | До 60% отстъпка за 40 000+ артикула →
Black Friday | 15% намаление с код BF15 →
20 Лв за ВасРегистрацияВходКошницаMenu

3 различни коледни бисквитки

Имаме за вас три рецепти за сладкиши, които може би не знаете. Опитайте нещо ново тази година и изпечете шоколадови бисквити или бисквити с крем от коняк.

Бонбони с крем от егног

Тесто:

  • 400 г обикновено брашно,
  • 2 чаени лъжички бакпулвер,
  • 100 г пудра захар,
  • 2 изравнени супени лъжици коняк,
  • 2 яйчни жълтъка,
  • 200 г омекотено масло,
    Сметана:
  • 100 г омекотено масло,
  • 2 супени лъжици маскарпоне със стайна температура,
  • 50 г пудра захар,
  • 50 г бял шоколад,
  • 5 супени лъжици коняк.

    Сместта се разбърква. Направете тесто от съставките и го оставете да почине за два часа в хладилника. След това пристъпете към изрязване на формите. Можете да използвате валяк за щамповане. Прехвърлете изрязаните форми върху намазнена тава и печете на 180 градуса за около 9 минути.

    След като изстинат, можете да започнете да украсявате бисквитките. Пригответе крема. Разбийте омекналото масло и постепенно прибавете 2 супени лъжици маскарпоне със стайна температура. Внимавайте тук, наистина трябва да е на стайна температура, в противен случай кремът ще се сгъсти. Добавете захарта, яйчния коняк и разтопения бял шоколад. Украсете с помощта на торбички за декорация.

  • Изпечете нетрадиционни бисквити с яйчен ликьор

    Изпечете нетрадиционни бисквити с яйчен ликьор

    Бонбони "Марго"

    За тестото пригответе:

  • 300 г обикновено брашно,
  • 100 г пудра захар,
  • 200 г масло,
  • 1 яйце,
  • лимонова кора от половин лимон.

    За крема:
  • 4 супени лъжици ром,
  • 2 блокчета "Марго",
  • 2 супени лъжици пудра захар,
  • 200 г масло.

    Пресейте брашното и захарта, добавете 1 яйце, размекнатото масло и лимоновата кора. Изгответе тесто, което след това се оставя в хладилника, за да почине. Загрейте фурната си до 170 градуса.
    Разточете тестото и изрежете желаните форми с дебелина около 3 мм. Изпечете във фурната на 180 градуса за 8 - 10 минути.
    За крема разбийте маслото на стайна температура, добавете захарта, рома и ситно настърганите барчета Марго. Потопете горната част в шоколадовата глазура и поръсете с настъргания Марго. Намажете долната част с крема и след това я слепете.

  • Шоколадови бисквити

    Необходими са ви:

  • 220 г обикновено брашно,
  • 70 г пудра захар,
  • 30 г какао,
  • 125 г масло,
  • 2 жълтъка,
  • тъмен шоколад за украса,

  • лиофилизирани малини, нарязани ядки (бадеми, шам-фъстък, лешници).

    Процедура:
    Направете тесто от съставките и изрежете бисквитките. Използвайте декоративно колело във формата на венец и изрежете по-малък кръг в средата. Потопете изпечените венчета в черен шоколад и поръсете с натрошени лиофилизирани малини. Тази комбинация има страхотен вкус. Ако не разполагате с малини, можете да да поръсите с нарязан шамфъстък, лешници или бадеми.