Благодарение на чугунения материал този съд може да задържа и след това да разпределя топлината равномерно и ефективно за постигане на най-добри резултати при готвене. Той има самоизсушаващ се капак - капак със специален релеф от вътрешната страна, който ефективно улавя горещата пара, която след това се връща обратно в тенджерата, за да овкуси храната.
Добре е да знаете: Чугунът не е подходящ за готвене на киселинни храни и готовите ястия не трябва да се съхраняват в него за дълъг период от време. Освен това той трябва да се използва само в комбинация с дървени, пластмасови или силиконови кухненски прибори. Винаги повдигайте съда, когато го пренасяте, никога не го плъзгайте по повърхността, тъй като може да го надраскате. Измивайте тенджерата на ръка с гореща вода и почистващ препарат. Уверете се, че е напълно суха, преди да я съхранявате.