Таджин е страхотно ястие, което произхожда от Северна Африка и е широко разпространено в арабската култура. Рецептите за това екзотично и ухаещо на подправки ястие често включват агнешко или пилешко месо, разнообразни зеленчуци, сладки картофи, ориз или кускус. То също така ухае на билки и лют червен пипер. То е дошло във Франция през Алжир, като бивша френска колония, и сега може да се опита както в ресторант в Париж, така и в малък ресторант в Мароко. Ако обичате да опитвате нови вкусове, tajine е идеален за вас ♥
Конусовидната форма на капака е идеална за дълго готвене. Парата, която кондензира на върха, се стича надолу по страните и почти се излива върху самата храна. В същото време можете да използвате този специален съд за бързо приготвяне на пара с ниско съдържание на мазнини и можете да експериментирате с нови вкусове както на котлона, така и във фурната. Освен това, благодарение на ръчното производство, всяка бройка е истински оригинал. Той може лесно да се справи с температури от -20 °C до +270 °C.
За марката:
Френската семейна компания Emile Henry е нарицателно име сред тези, които са се влюбили в изкуството на печенето и готвенето. Техните висококачествени керамични съдове за готвене, изработени ръчно, придават нов облик на класическия обяд. Изключителен външен вид, който превръща не само печенето, но и самото сервиране в купи и формички в гурме преживяване, като същевременно носи от 1848 г. насам.
Дарение на специална технология керамиката е устойчива на удар и надраскване, така че можете да режете и да използвате остри инструменти с лекота. Всички скъпоценни камъни на Emile Henry са също така подходящи за миене в съдомиялна машина, микровълнова фурна и дори за замразяване.
Рецептата на всеки за най-добрата торта е различна, но когато става въпрос за най-добрите съдове за печене, Emile Henry печели при всички експерти.